AGENDA Workshops en Opleidingen

Open workshops Zelf-ontmoetingen
Regelmatig verzorgen wij open workshops in Utrecht, Den Haag en Zaltbommel, waarin je jezelf kunt ontmoeten en kennis kunt maken met de werkwijze.

Verdiepend Traject
Als je intensief op weg wilt gaan naar jezelf: Je komt in een vaste groep 8x bij elkaar

Opleiding IoPT Begeleider
Voor professionals: een zesdaagse basismodule en driedaagse themamodules (deze zijn ook los te volgen)

                       Open Workshops Zelfontmoetingen met IoPT

 

 

 

 

 

 

 • 1 daagse Open Workshop IoPT Zelfontmoetingen - Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je jezelf beter leren kennen? Je (on)bewuste verwondingen uit je allereerste levensfase en (vroege)kindertijd herkennen en helen? Gezonde relaties onderhouden en meer energie? Onderzoek via de kracht van menselijke resonantie de (onbewuste) patronen die je hebt ontwikkeld en kom zo een stapje dichter bij jezelf.
De dag is bedoeld voor mensen die óf zelf een intentie/ verlangen willen uitwerken volgens de opstellingenmethode op basis van de theorie van Prof. Dr. Franz Ruppert óf getuige en resonantiepersoon willen zijn.

Het individuele werk en het groepswerk met deze methode hebben naar onze ervaring beide een eigen kwaliteit en aanvullende werking. Ook getuige zijn van het proces van een ander of resoneren met een deel van een ander is een intieme en bijzondere gebeurtenis en onze persoonlijke ervaring is dat je van beiden ook altijd veel over jezelf leert.

Wij willen een veilige ruimte in een groep met mensen bieden om dit mogelijk te maken. De opzet is dat 4 mensen de gelegenheid hebben een eigen intentie uit te werken en wij als groep getuige zijn van deze processen.

Deze dag wordt georganiseerd door Valeria Lamers van Cor et Anima en Aart Harder van Harder & Verder, hart voor Perspectief. Wij zijn die dag beiden beschikbaar als procesbegeleider.

Graag tot dan.

 

Data:

Zaterdag 19 september 2020 -  10.00 uur tot 17.30 uur

Zaterdag 9 januari 2021 - 10.00 uur tot 17.30 uur

Zaterdag 20 februari 2021 - 10.00 uur tot 17.30 uur

Zaterdag 10 april 2021 - 10.00 uur tot 17.30 uur

Investering in jezelf:

Opsteller die de vraag (opstelling) inbrengt € 125,- en deelnemers (representanten) € 40,-

 

Locatie:

Ruimte voor Aandacht, 

Singelsteeg 2, 

3511 HB Utrecht

 

Interesse? Inschrijven via info@lamersenharder.nl

 

 

 • Open avond zelfontmoetingen (Opstellingen met IoPT) in Den Haag - Cor et Anima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Data

Dinsdagavond 11 februari 2020 - 19.00 uur tot 22.15 uur (vol!)

Dinsdagavond 22 september 2020 - 19.00 uur tot 22.15 uur

Donderdagavond 5 november 2020 - 19.00 uur tot 22.15 uur

Dinsdagavond 19 januari 2021 - 19.00 uur tot 22.15 uur

Dinsdagavond 9 maart 2021 - 19.00 uur tot 22.15 uur

 

Locatie:

Cor et Anima

Benoordenhoutseweg 23

2596 BA Den Haag

 

Interesse? Inschrijven via info@lamersenharder.nl

 

 

 

 • Find your Authentic Power - Onlne Zelfontmoetingen voor mannen met IoPT 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als man zijn we ontstaan in de buik van een vrouw. Je wordt geboren uit de buik van een vrouw, je eerste relatie en samenwerking is met een vrouw en je was je eerste levensjaren 100% afhankelijk van een vouw, je moeder. Soms kan dat voor jou anders zijn gegaan. Het is een natuurlijke beweging dat je als kind/jongen/man zelfstandig verder gaat en dat de je daarin gesteund en voorbereid wordt door je beide ouders. Je vader is je ooit voorgegaan en hoe was dat? Gaf hij het goede voorbeeld voor jou of is het anders gelopen? Wat heb jij over jezelf geleerd in deze relaties? Hoe heb jij je als persoon en man kunnen vormen tijdens de zwangerschap, je geboorteproces en de eerste jaren daarna? Waarin ben je gezien en waarin ben je niet gezien?

 

De ervaring leert dat we in onze meest kwetsbare levensperiode ook het makkelijkst (psychisch) verwond konden worden en ons daardoor noodgedwongen (on)bewust hebben moeten aanpassen. Je eigen identiteit hebt moeten ontkennen en je eigen autonomie hebt moeten afstaan. 

Veelal licht hier de bron voor het niet goed om gaan met je eigen gevoelens en heb je allerlei overlevingsstrategieën geleerd, die echter met de tijd steeds minder goed werken. Op de lange duur gaat dat ten koste gaat van het plezier in het werk, de kwaliteit van de relatie met je partner, kinderen, familie, vrienden en collega’s. Soms leidt dat ook tot gezondheidsklachten. Het is dan ook een gezonde beweging om jezelf te willen helen en het innerlijke conflict in je zelf te ontraadselen, tot helderheid te brengen én de waarheid te erkennen.

 

Helen bij IoPT gaat over jezelf bevrijden van wat van buiten kwam dat zorgde voor de schade en de pijn (traumatisering, identificaties en toeschrijvingen). Je onderzoekt via de kracht van menselijke resonantie de (onbewuste) patronen die je hebt ontwikkeld en je komt zo met stappen dichter bij jezelf.

 

Met andere mannen samen onderzoek je wat dit voor jou persoonlijk heeft betekent, als jongen, als man. Het is daarom des te belangrijker om mannelijke resonaten/representanten te ontmoeten als jouw eigen spiegel in jouw intentie en in jouw proces. Ook het deelnemen in het proces van andere mannen als resonant geeft altijd weer inzichten voor je eigen proces.

 

Lamers & Harder heeft In de afgelopen tijd veel ervaring opgedaan met het werken met online sessies met de IoPT werkmethode en zijn tot de ervaring gekomen dat dit ook bijzonder goed werkt. Het is anders maar het blijkt dat online werken in een groep, met enige flexibiliteit van beide kanten, tot zeer mooie resultaten leidt! Werken online heeft voordelen: Je hoeft niet te reizen, het is veilig, geen 1,5 meter gedoe, je bent in je eigen omgeving, je beheert je eigen tijd, je kunt pauzes nemen wanneer het jou uitkomt.

 

We werken de hele dag door en tussen de processen door zijn er korte pauzes en een lunchpauze. Er is ruimte voor 2 á 4 zelf-ontmoetingen.

Mannen zijn van harte uitgenodigd met eigen vragen en je hoeft geen voorkennis van de methode te hebben.

Tijdens de processen zijn er 2 vrouwen (Valeria Lamers en Muriel Venus) aanwezig met ruime kennis en ervaring in IoPT om te resoneren daar waar specifiek behoefte is aan een vrouwelijke resonant.

 

Begeleider van de processen is Aart Harder. Aart heeft ruime ervaring in het begeleiden met de intentiemethode uit IoPT. Hij is volledig en actueel opgeleid in de laatste ontwikkelingen in IoPT door Franz Ruppert, Vivian Broughton en Margriet Wentink. Hij is zelf regelmatig onderdeel van IoPT supervisie en intervisie groepen.Aart is door het leven geverfd en beschikt over een unieke combinatie van gezonde empathie, ware compassie, rationeel aanwezig en beheersing van de methode. Hij ondersteunt je in je eigen proces, met respect voor jou eigen autonomie.  

 

Interesse in deze unieke diepgaande en fundamentele workshop? Meld je dan aan via een bericht naar info@lamersenharder.nl

De kosten houden we laagdrempelig:

Kosten eigen vraag + aanwezig deze dag € 70,00 (€ 55 + € 15)

Alleen resoneren + aanwezig de hele dag € 15,00

Je schrijft je in voor deelname aan de hele dag via info@lamersenharder.nl.

Data:

 • zaterdag 12 september 2020
 • vrijdag 9 otober 2020
 • vrijdag 13 november 2020
 • vrijdag 11 december 2020

Locatie: Thuis op een rustige plek waar je niet gestoord wordt en waar anderen geen zicht en geluid hebben op de processen van anderen.  

Thema: Je mannelijkheid, je trauma, je ik

Vooraf informatie? Bel of email Aart. T. 0651580633 of email info@lamerenharder.nl

 

 

 

 

 

 

                          Verdiepend Traject

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Verdiepend Traject

 

Wil je jezelf beter leren kennen?

Je verwondingen uit je allereerste levensfase en (vroege)kindertijd herkennen en helen? Gezonde relaties onderhouden en meer energie? Onderzoeken via de kracht van menselijke resonantie de (onbewuste) patronen die je hebt ontwikkeld en zo met stappen dichter bij jezelf te komen. Wil je dat in een vertrouwde, veiligheid biedende vaste groep doen en zo regelmatig aan je eigen proces werken?

Dit traject is bedoeld voor mensen die zelf hun intenties willen uitwerken volgens de opstellingenmethode op basis van de theorie van Prof. Dr. Franz Ruppert (IoPT) en daarbij resonantiepersoon willen zijn in de processen van de andere deelnemers. Het regelmatig werken in een vaste, vertrouwde groep geeft een extra kwaliteit en aanvullende werking. Er is ruimte voor vragen en bij behoefte kan inzicht, reflectie en toelichting op de theorie onderdeel van het programma zijn.

In een groep met maximaal 8 mensen heb je de gelegenheid eigen intenties uit te werken en getuige te zijn van elkaars processen.

De groep zal acht keer bij elkaar komen en iedere deelnemer krijgt gegarandeerd drie keer de gelegenheid een eigen vraag/ intentie uit te werken. Doordat we in een vaste groep werken ben je tevens getuige van elkaars opeenvolgende opstellingen en krijg je inzicht in welke rol de opstellingen kunnen spelen in iemands ontwikkelingsproces. Ook voor je eigen ontwikkeling kan dat ondersteunend en van belang zijn.

Deze groep is geschikt voor zowel mensen die enige ervaring hebben met dit werk als ook voor nieuwkomers.

Het traject wordt verzorgd door Valeria Lamers van Cor et Anima en Aart Harder van Harder & Verder, hart voor Perspectief. Zij zijn beiden

beschikbaar als procesbegeleider en als representant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie:

Ruimte voor Aandacht, 

Singelsteeg 2, 

3511 HB Utrecht

 

Interesse? Inschrijven via info@lamersenharder.nl of >>>

 

Data  - 2020 - Nog enkele plaatsen vrij!  Wil je meedoen laat het ons z.s.m. weten.

 

Start: Woensdag 14 oktober 2020– 13.00 uur tot 17.30 uur.

Woensdag 18 november 2020 – 13.00 uur tot 17.30 uur

Woensdag 2 december 2020 - 13.00 uur tot 17.30 uur

Woensdag 13 januari 2021 - 10.00 uur tot 17.30 uur

Woensdag 24 februari 2021 - 10.00uur tot 17.30 uur,

Woensdag 24 maart 2021 - 10.00 uur tot 17.30 uur.

Investering in jezelf voor het gehele traject: € 675,-

 

 

                       Opleidingen IoPT begeleider

 

 

 

 

 

 • Basismodule

 

Deze basismodule bestaat uit drie blokken van telkens twee dagen. De dagen bestaan afwisselend uit theorie, oefeningen en proceswerk met telkens reflectie erna.

 • Wat is trauma?

 • Wat is identiteit?

 • Wat betekent traumabiografie?

 • Wat is het driedelig traumamodel van Franz Ruppert, hoe herken je het in een proces…

zijn allemaal vragen die aan bod komen.

 

Deze module staat op zichzelf en geeft een eerste overzicht over theorie en werkwijze van IoPT.

Tegelijkertijd is zij de opstart voor een reeks verdiepingsmodules die telkens dieper op de aangeraakte onderwerpen zullen ingaan.

 

Voor wie?

Voor professionals en andere geïnteresseerden die kennis willen nemen van de theorie en de werkwijze van IoPT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Investering: Basis module 3 x 2 dagen € 1.050,-

 

Locatie:

Cor et Anima, 

Benoordenhoutseweg 23

 2596 BA Den Haag

 

Data Module 1: Basis – 3 x 2 dagen

Blok 1 – 10.00 uur tot 17.30 uur - Psyche, Trauma, Stress, Indentiteit en IoPT 

Blok 2 – 10.00 uur tot 17.30 uur - TOG Model en de Trauma biografie

Blok 3 – 10.00 uur tot 17.30 uur - IoPT in de praktijk, de intentie methode

 

Informatie en Aanmelden via info@lamersenharder.nl

 

 

 • Vervolg modulen met als thema's:

 

 1. Trauma van identiteit,

 2. Trauma van Liefde,

 3. Trauma van Seksualiteit,

 4. Trauma van eigen daderschap,

 5. Begeleidersvaardigeheden: Ik als IoPT Begeleider in 1 op 1 sessies en groepssessies.  

 

Deze Modulen kun je ook los van de basis module volgen, indien je al op andere wijze de basiskennis hebt opgedaan van IoPT of de IZR-methode 

 

 

 

 

gallery/Opleiding IoPT begeleider basis
gallery/Verdiepend Traject groep 2
gallery/wie ben ik deel 3
gallery/versie labyrint 2
gallery/openavond Den Haag
gallery/versie labyrint 2
gallery/labyrint figuur4
gallery/labyrint figuur4
gallery/labyrint figuur5
gallery/labyrint figuur5
gallery/schaakstuk